top of page

Sevgiliniz Serbest Dalgıç mı? Nasıl Anlarsınız? :-)

Güncelleme tarihi: 29 Ara 2021

Harika bir ilişkiniz var, ancak size göre bir şeyler yolunda gitmiyor mu? Bu kişi denizde, havuzda veya suya yakın yerlere gittiğinizde garip davranışlar mı sergiliyor? Bir arkadaşıyla birlikte saatlerce ortadan kaybolup “eğitim tabloları”, “FRC çalıştık” gibi garip şeyleri mi söylüyor? Yüzüdeki bronz alanları şekli garip mi ve sabahları bişey yemiyor siz de gizli oruç tuttuğundan mı şüpheleniyorsunuz?


Serbest Dalgıç Kadın Erkek

Bu ve benzeri belirtiler varsa siz bir serbest dalgıçla çıkıyor olabilirsiniz.


Bu durumda ilişkinizin sağlıklı yürüyebilmesi için ilave bazı konulara dikkat etmeniz gerekebilir. Bir serbest dalgıç genellikle aşağıdaki semptomlardan 3 veya daha fazlasını sergileyebilir:


Burun ve göz çevresinde tuhaf bir bronzluk olur.


Partneriniz solaryuma gidip özellikle bir bronzlaşmak mı istedi? Yoksa serbest dalış yaparken maske takmaktan kaynaklanan bronzluk mu?


Burunlarını sıkıştırıp ve olmadık yerlerde yanaklarını şişirebilirler.


Partneriniz burun deliklerini şıkıştırıp, yanaklarını şişirip ve garip yüz ifadeleri yapmaya başlayor mu? Sizde serbest dalgıç değilseniz anlamanız zor olabilir ama bir ağız doldurup serbest dalış dengeleme tekniği çalışıyor olabilir. Kormayın bu kalıcı bir sorun değil sadece arada sırada olabilir.


Geceleri klima çalışırken uyumayı kabul etmiyor mu?


Gece ne kadar sıcak olursa olsun, sevgiliniz burnu kurumasın diye klima kumandasını gizleyebilir ve soğuk havanın dayanılmaz cazibesine karşı koyabilir.Bunu durduk yere yapmaz iyi bir serbest dalığıcın her zaman mantıklı bir sebebi vardır. Buda ertesi gün sinüs eşitlenmesini riske atmak istememesi olabilir.


Bazen nefes almadan hareketsiz öyle duruyor mu?.


Hiç partnerinizi cep telefonuna bakarken ve nefesini normalden çok daha uzun süre tutarken yakaladınız mı? Endişelenmeyin, acil ambulansa gerek yok, anlayışla karşılamanız gerekli çünkü “CO2 tablosu”, “en uzun nefes tutma seansı” gibi açıklama yaparsa, herşey normal, kötü bişey yapmıyor.


Tatil planları konuşurken sürekli deniz tatili mi öneriyor?


Orman, dağlık bölgeler, kayak vb güzel bir tatili sizde önerebilirsiniz, ancak partneriniz ısrarla çok favori dalış mekanlarını seçebilir. Size olduğu kadar denize de aşık olabilir.


Sinir bozucu derecede sağlıklı mı?


Son zamanlarda içki, sigara içmeyi çok azalattı veya bıraktı mı? Potasyum ve demir seviyeleri konusunda endişeli mi? Süt içmeyi bırakıp nefesini tutarak yürüyüşler mi yapmaya başladı? Sizde bunları daha sağlıklı bir partner olmak için mi yoksa serbest dalış için mi yapıyor?


Birlikte yaptınız kahvaltı sayısı normalden daha mı az?


Eskisi gibi klasik bir akdeniz kahvaltısı yok mu, pazarları yaptığız uzun kahvaltı şölenleri , börek vb şeyler artık bir hayal mi? Bu durum bir serbest dalgıç alışkanlığı olabilir, sabahları aç kalmayı ve sonra daha hafif bir kahvaltı yapma alışkanlığı geliştirmiştir.


Bütün bunlar ve daha birçok ortalama insanın yapmadığı şeyler bir serbest dalgıç için gayet normaldir. Siz de alışmaya çalışın, vazgeçirmeye çalışmak onu bir tercihe zorlayabilir ve belki bu tercihi siz de duymak istemezsiniz. :-)

bottom of page