top of page

Serbest Dalışta Yeterince Su Tüketin

Serbest dalışta, birkaç faktörün bir araya gelmesiyle normalden daha fazla su tüketimine ihtiyacamız olabilir. Bunlar faktörler: Memeli dalış refleksi sonucu oluşan idrar yapma hissi, dalış giysisi içinde terleme ve ağızdan nefes vermedir.



  • Memeli dalış refleksinin sonucu oluşan idrar yapmada, genellikle ağızdan aldığınızdan daha fazla sıvıyı idrar şeklinde dışarı atmanıza neden olur.

  • Ağızdan verdiğimiz nefes su buharı içerir ve ağızdan sürekli nefes alıp vermek vücuttan çok fazla su kaybına neden olabilir.

  • Ve dalış elbisenizin içinde sıcaklıyorsak, terleme yoluyla da sıvı kaybedebilirsiniz.

Bu üç faktörün sonucu, serbest dalışta kolayca susuz kalabililiriz. Serbest dalış için yanınızda su götürürken pet şişelerden ve etiketi kopan şişelerden kaçınmanız tavsiye ederim. Bunlar gereksiz çevre kirliliğine sebep verebilir. Kirli ve atık dolu olan sularda serbest dalış yapmak pek de zevkli değildir. Pet şişeler yerine tekrar kullanılabilen suluk veya mataralar kullanılabilir.


Vücudun su düzeyinde azalama dalış performansınızda düşüşe neden olabilir. Dehidrasyon ayrıca kanın kalınlaşmasına neden olur, bu da kalbin vücuda kan pompalamak için daha fazla çalışmasına neden olur. Kalp daha fazla oksijen tüketir ve zihinsel süreçleri yavaşlatır. Dalıştan önce susuz kalmamak, dalış sırasında az miktarda içmeye devam etmek ve sonrasında bol mikarda su içmeye devam önemlidir. Faydalı mineraller içeren diğer içeceklerde su ile birlikte kullanılabilir.

bottom of page