top of page

Serbest Dalış Nedir? Neden ve Nasıl Başlanır?

Güncelleme tarihi: 4 Oca 2022

Serbest Dalış Nedir?


Açık suda (deniz, göl vb) veya havuzda, kendi nefesimizle derinlere, uzun mesafelere ve süreye ulaşarak su altı dünyasını keşfettiğimiz spordur.



Doğru bilgi, eğitim ve tekniklerle yapılırsa, kendi becerilerinizi de geliştirerek yaz - kış su altı dünyasına erişmenin pasaportudur. Dünyanın %80'i su ve bunun %97'si denizlerden oluşur. Kendi dünyanızı sadece kara ile sınırlamayın.

Serbest dalış uzaydaki ağırlıksız, sessiz ve sonsuzluk hissini dünyada yaşama imkanı sunar. İnsan vücudunun serbest dalışa olan genetik yatkınlığını öğrenmek size yeni bir dünyanın kapılarını açacaktır.


Neden Serbest Dalış?


Serbest dalış bir spordur. Fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı kalmamıza yardımcı olur. Sağlıklı yaşam tarzıdır. Çoğu sporda olduğu gibi, sağlıklı bir yaşam tarzı serbest dalışın anahtarıdır.

Özgürlüktür. Su altında yüzmek uçmak gibidir. Uzayda gibi ağırlıksız olma hissi, yerçekimi sizi sınırlamadan istediğiniz şekilde hareket etme ve suyu hissetme; bundan daha huzurlu ne olabilir?

İyi hissettirir. Çoğumuzun gerçekten yaptığı tek şey mutluluğun peşinden koşmaktır. Kişisel başarı ve oyun alanımızda neler yapabildiğinizi görmek ve yeni keşifler, mutluluk ve motivasyon verir.

Kendi vücudunuza ve zihninize karşı bir meydan okumadır.Nefesinizi uzun süre tutabilir, daha derine inebilir, zihinsel olarak daha güçlü, daha esnek olabilir ve suda veya derinlikte daha rahat olabilirsiniz


Serbest Dalışa Nasıl Başlayabilirim?


Serbest dalışa başlamak için denize veya derinliklere gerek yok.Kısa bir Teorik eğitim sonrasındaki havuz/sığ su eğitimleri size mükemmel ve rahat bir başlangıç için uygun ortamı sunacaktır.

Devamında açık su/deniz eğitimleri ile su altı dünyasını keşfe devam edebilirsiniz.

Sizin ilgi alanınıza uygun eğitim programları ile serbest dalışı geliştirebilir ve su altı dünyasının doğal bir üyesi haline gelebilirsiniz.

Serbest dalış her zaman bir buddy ile yapılır, Çok eğlenceli bir grup aktivitesidir. Yeni insanlarla tanışmak, yeni yerleri görmek ve çok eğlenceli bir ortama dahil olmak bu kadar kolay.


bottom of page