top of page

Serbest Dalış Efsaneleri #4 - Serbest Dalış Tehlikelidir

Evet, serbest dalış tehlikeli olabilir. Aynı şekilde araba kullanmak, bisiklete binmek ve hatta golf oynamak bile tehlikeli olabilir. Mesela motorsiklet sürmek hepsinden daha da tehlikeli olabilir. Şu ana kadar ufak yada büyük bir motorsiklet kazası geçirmemiş bir tane bile arkadaşım olmadı.


Serbest Dalış Efsaneleri Serbest Dalış Tehlikelidir

Birçok spor doğru yapılırsa çok az riskle harika beceriler elde edeceğiniz bir ortam sunar size. Diğer sporlarda olduğu gibi, serbest dalış da öğrenmeye, uygulamaya ve uygun eğitimle birlikte yapılırsa en az riskli hale gelir. Bir konuda iyi olmak için önce onu doğru bir şekilde öğrenmeli ve sonra yeterince pratik yapmalısınız.


Birçok insan serbest dalışla ilgili bir konuşmayı “Tehlikeli” ile başlatır ve “neden su altında nefesimi tutma kursuna gideyim?” ile bitirir. Kaliteli bir eğitim ve doğru bilgi becerilerle donanmış serbest dalgıçların suda karşılaştıları riskler büyük şehirlerde trafikte aynı anda yaşanan risklerden çok daha azdır. Serbest dalışta en önemli unsur güvenliktir ve iyi eğitimli serbest dalgıç risklerin farkında olarak her zaman güvenliği ön planda tutar ve güvensiz ise o eylemden kaçınır. Bu aslında normal yaşantımızda olduğumuzdan çok daha fazla risk algısı içinde olduğumuz ve güvenlik kurallarına aşırı uyduğumuz bir ortam demektir. Dolayısıyla riskler her zaman minimuma indirilmiş kontrollü bir ortamdasınız demektir.

bottom of page