top of page

Serbest Dalış Efsaneleri #3 - Bu Kadar Süre İçerisinde Ciddi Bişeyler Öğrenilmez

Bisiklet sürmeyi ilk öğrendiğiniz zamanı hatırlıyor musunuz? Başarısız olurum yapamam, kontrolü sağlayamam, birkaç şeyi aynı anda nasıl koordine edicem gibi düşünceleri hatırlıyorsunuzdur. Ama kısa bir süre sonra iki tekerlek üzerinde rahat gidip gelmeyi ve dönmeyi bu kadar süre içinde becerebilmeniz sizi de şaşırtmıştır.


Serbest Dalış Soruları Ciddi Bişeyler Öğrenmek

Birçok kişinin serbest dalışa başladığında etrafındaki balıkları veya ayaklarının altından geçen canlıları fark etmemeleri şaşırtıcı değildir. Ancak temel becerileri öğrenip, biraz deneyim kazanıp, özgüven gelişince, serbest dalğıçlar suyu herkesten çok daha farklı bir şekilde kullanmaya başlarlar. Denize ve ordaki canlılara daha aşina hale gelip, suyun hidrodinamik özelliklerini kullanmaya başlayıp su altındaki ortam değişikliklerinde de büyük zevk almaya başlarlar. Suyun değiştirdiği ortamla savaşmak yerine tam bir barış halinde, uyum sağlamaya ve rahatlamaya çalışıp bu farklı ortamın avantajlarından zevk almaya konsantre olurlar.


Bütün bunlar bisiklet kullanmayı yeni öğrendiğinizde duyduğunuz heyecan ve biraz ustalaştığınızda aldığınız zevkle çok benzerdir. Birçok serbest dalgıç adayı temel berileri 3-4 gibi kısa bir sürede öğrenip su altı dünyasından zevk almaya başlar.

bottom of page