top of page

Serbest Dalışla İlgili Endişeleriniz Doğru mu?

Serbest dalışa başlamak istiyorsunuz ama birtakım endişeleriniz var. Bu konuda yanlız degilsiniz bunlardan en yaygın olanlarından bazıları;


• "Ben çok gencim veya yaşlıyım uygun degil."

• "Yeterli tecrübem yok."

• "Başlamak için doğru araçlara sahip değilim."

• "Derin sularda yüzemem."



Gerçekler inançlarınızdan çok farklı olabilir.


Nefesinizi 30 saniye kadar bile tutabildiğine inanmıyorsunuz. Ancak serbest dalış eğitmeni ile yaptığınız bir nefes tutma çalışması sonrasında, bir saat önce yapabileceğinizi düşündüğünüzün 3-4 katı daha fazlasını nefesinizi tutarken kendinizi bulabilirsiniz. Doğru bir eğitim ve farklı bir düşünce yapısında olduğunuzda başka hangi engellerin üstesinden gelebileceğinizi hayal edin. Serbest dalış size neleri başarabileceğiniz konusunda kendinize olan güvenin de artmasına yardımcı olur.


Hiçbir şey kendinize koyduğunuz önyargılardan daha fazla sınırlayıcı olamaz. Serbest dalış eğitmeni ile birlikte kurslara başladığınızda, bu kendi kendinizi engelleyen inançlarıda da uzaklaşırsınız. Mesela kulak ağrısından dolayı çok derine inemeyeceğinize inanmış olabilirsiniz, ancak profesyonel bir eğitmenin rehberliğinde, doğru yöntem ve cesaretle birçok soruna çare bulabilirsiniz. Unutmayın serbest dalış yapan kişilerin büyük bir kısmı süper yetenekli ve nadir özelliklere sahip insanlar değildir. Ama kesinlikle sıradan olmadıklarını söyleyebiliriz, çünkü onlar birçok insanın denemekten bile korktuğu nefes tutarak su altı dünyasını keşfetmeye çalışan insanlardır.

18 görüntüleme0 yorum
bottom of page