top of page

Serbest Dalış ve Yoga İlişkisi - Faydaları

Güncelleme tarihi: 18 Nis

Yoga kelimesinin en çok kullanılan anlamlarından birisi 'birlik' ve buda zihin ile beden arasındaki uyum ilkesine dayanır.



Serbest dalışla uğraşan herkes yogadan yararlanabilir. Yoga özellikle derinlik ve su altında kalınan sürelerin arttığı dalışlarda kendi sınırlarının ötesine geçmeye çalışanlar için büyük fayda sağlamaktadır.


Serbest dalışa yeni başlayanlar genellikle 20-30m arası derinliklere daha kolay indikleri görüp buna şaşırırlar. Ancak 30-40m ve ötesine ilerlemek ileri teknikler gerektirir.


Modern serbest dalışın öncülerinden birisi olan Jacques Mayol yogayı, serbest dalış eğitiminin merkezi bir parçası haline gelmesinde etkili oldu.


Mayol, özellikle kontrollü nefes alma yoluyla zihni rahatlatan Pranayama yoga tekniklerini popüler hale getirdi. Mayol bu egzersizleri kullanarak metabolizmasını yavaşlatmayı ve kalp atış hızını istediği gibi kontrol etmeyi başardı.


Bu tür becerileri edinmek uzun süre pratik gerektirir ve Mayol, Hindistan'da bir yogi ile eğitim alarak derin dalışlara hazırlanırdı.


Daha sonraki dönemlerde yoga hemen her serbest dalış ekolü ve eğitiminin bir parçası halinde gelerek, daha popüler hale geldi.


Yogayı serbest dalışta nefes almayı geliştirmek için kullanacaksanız, egzersizler ve yoga pozları ciğerlerinizi ve diyaframınızı esnetmeye yardımcı olacaktır.

bottom of page