top of page

Serbest Dalış Havuz - Dinamik BiFin ve Farklı Teknikler İle Performans

Güncelleme tarihi: 1 gün önce

Çift Palet (Bi-Fin) tekniğinizi ve su altında yatay gidebileceğiniz mesafeleri artırmak için havuz çalışmaları mükemmel bir ortam sunar. Eğer denizde dalma imkanı yoksa veya kış aylarında soğuk sorun ise; kendine yeni bir egzersiz olarak havuzda farklı sualtı çalışmalarını düşünün.


Serbest Dalış Havuz - Dinamik BiFin ve Farklı Teknikler İle Performans

Bunlar neler olabilir?.


Palet çırpma tekniğinizi geliştirin - çoğu serbest dalgıç palet çırpma açıklığını ilk başlarda doğru ayarlayamayabilir. Bu ya çok geniş ayda çok dardır. Bunu sizi izleyen bir eğitmen fark edip düzeltebilir. Bazen açıklığınız çok ise havuda bir mesafeyi hızlı gitmeye çalışarak bacak açıklığını küçültebilirsiniz. Bu kısa daha dar açıyla palet vurmanın farkına varmanıza yardımcı olabilir. Sonuçta doğru açıklığı yakalamak için egzersiz yapmanız ve bir uzmanın da bunu izlemesi ve size geri bildirimde bulunması gerekir.

Bacaklarınız için anaerobik çalışma yapın-bu tür egzersizleri hem derin dalışlarda hemde havuzda yapacağınız yatay uzun mesafe çalışmalarında işinize yarayacaktır. Derin bir dalış yapıyorsanız dünüşte çoğunluklada ortalarında veya daha sığda bacaklarınızda oksijen miktarının azalması sonucu bir yogunluk ve sızlama hissi olur. Bacaklarınız hafif bir hipoksi durumuna girer. Bu yatay havuz çalışmalarında da benzer şekilde mesafenin sonuna doğru oluşmaya başlar. Bu aslında derin dalış benzeri anaerobik bir çalışmanın havuzda simülasyonu gibidir.


- Bunun için daha kısa paletler kullanıp belirli bir mesafe çalışması yapabilirsiniz. Bu mesafe uzun paletlerle yapacağınızdan daha kısa olmalıdır.

- Bir dalış paraşütü veya hız kesici kullanabilirsiniz. Burda yaratıcı olmakta fayda var her zaman hazır bir paraşüt bulamayabilirsiniz. Internette araştırıp benzer bir sistemi kurabilirsiniz.


Swimming parachute https://amzn.to/3l4piye

Swimming drag shorts https://amzn.to/3iZvAwk


Bu egzersizleri yalnız denemeyin ve ideal olarak bir eğitmen gözetiminde yapın.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page