top of page

Serbest Dalış Efsaneleri #5 - Fiziksel Olarak Uygun Değilim

Herkes 100 m'ye güvenli bir şekilde serbest dalış yapamıyor, ve rekorları kırıp madalya alamıyor. Youtube'da seyrederken kolay gibi görünse de, bu tür bir başarı, yıllarca zihinsel ve fiziksel hazırlık gerektirir.


Serbest Dalış Efsaneleri Fiziksel Olarak Uygun Değilim

Ancak, süper bir atletin fiziksel ve zihinsel düzeyinde olmasa bile birçok farklı sporu insanlar keyifle yapıyorlar. İlk başta 100 metreyi bile durmanda yüzmekte zorlanan birisi bir süre sonra 1km yi durmadan yüzebiliyor. Bu hala sizi süper atlet yapmaz ama vücudumuzun doğru bir eğitim ve pratikle birlikte neleri başarabildiğine iyi bir örnektir.


Başlangıç serbest dalış kurslarının odak noktası derinlik değildir. Serbest dalışın farklı bilgi ve becerilerine sahip olmak için herkesin ulaşabileceği, pratikte uygulanabilir konuları deneyimlemektir. Herkesin bu sporu öğrenebilmesi için farklı şeylere odaklanması gerekebilir. Bir kısmı için bu zihinsel konstrasyon diğerleri için eski alışkanlıkların unutulması ve yeni fiziksel becerilerin öğrenilmesi olabilir. Çok yada az derin ama sonuçta herkes serbest dalış yapabilir.


Serbest dalışı yapıp yapamacağınızı anlamak için ilk önce, bir kursa katılın. Kendinizde eksik olduğunu düşündüğünüz özelliklerinizi eğitmeniniz ile paylaşın ve sizin ihtiyacınız olan konulara odaklanma konusunda hemfikir olun. Kafanıza takılan konuları sorun, doğru bilgi alın ve kavram karmaşalarından uzaklaşarak bu sporu öğrenmeye çalışın. Unutmayın denemezseniz yapıp yapamayacağınızı asla bilemezsiniz.

bottom of page