top of page

#1 Güvenlik - Serbest Dalışın Scuba Dalışlarınıza Olası Faydaları

Güncelleme tarihi: 29 Ara 2021

Dalış dünyasında, Scuba dalgıçlarının Serbest Dalgıçları sevmediği ve Serbest Dalgıçlarında scuba dalgıçlarını sevmediği konusunda anlamsız bir karşılaştırma vardır. Hem scuba hem de serbest dalışın belirgin avantajları ve dezavantajları vardır. Dalışın her türlüsü güzeldir, bütün dalış severlerin açık fikirli olarak çeşitli dalış türlerini deneyimlemesini tavsiye ederiz. Bu blog serisinde, scuba dalgıçlarının serbest dalış öğrenmelerinin ne tür bir fayda sağlayacağını anlatıyoruz.


FreeDivex Freedive Serbest Dalış İstanbul Ekipman Palet Maske Şnorkel

Fayda 1 - Daha İleri Düzey Güvenlik


Bir scuba dalgıcı olarak, dalış sırasında ekipman özellikle regülatör arızası yaşarsanız, birden serbest dalış moduna geçiş yaparsınız, çünkü tüpten artık hava alamıyorsunuz demektir. Ekipman arızası genellikle paniğe yol açar, ancak serbest dalış bilginizde var ise su altında nasıl sakin kalacağınızı da biliyorsunuzdur. Bir serbest dalış kursu sırasında öğretilen nefes tutma ve farkındalık tekniklerini kullanarak, ekipman arızası yaşayan bir scuba dalgıcı, alternatif hava kaynağına sakince erişmeyi (veya ekstrem bir durumda yüzeye sakince çımayı öğrenebilir.


Bütün bunlara ek olarak, bir serbest dalış kursunda, Motor Kontrolü Kaybı veya Sığ Su bayılması yaşayan bir dalgıcı nasıl başarılı bir şekilde kurtaracağınızı da öğrenirsiniz. Bu olaylar hiçbir uyarı işareti göstermediğinden ve herkesin, her yerde başına gelebileceğinden, kurtarma senaryolarını öğrenmek bir hayat kurtarmanıza yardımcı olabilir.



bottom of page